20 tips voor meer web succes

Er is wat vaardigheid gewenst om meer succes te hebben met website en sociale media. Daarnaast is er een portie geduld noodzakelijk. Vaak is het een kwestie van lange adem en ervaring. Hier volgen 20 tips die u hier bij kunnen helpen bij meer web succes.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]1[/dropcap]

Schrijf berichten die aansluiten bij uw eigen activiteit en zorg dat ze pakkend en aansprekend zijn. Zorg dat uw bezoekers graag terugkomen voor andere berichten. Leg er veel van uw expertise in. De lezer moet er iets van kunnen opsteken.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]2[/dropcap]

Schrijf regelmatig iets nieuws. Zorg er voor dat u uw bijdragen plant. En schrijf inhoud wat past bij de tijd van publiceren. Dus een bericht over winterjassen in de zomer zal niet veel animo hebben.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]3[/dropcap]

Maak door middel van pakkende koppen en titels de mensen nieuwsgierig. En vermijd het gebruik van metaforen in de titels.

social network buttons

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]4[/dropcap]

Zorg dat er bij berichten knoppen staan waar de lezer zijn enthousiasme kan delen op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Dit zorgt voor een virale verspreiding van uw inhoud via het netwerk van uw lezers.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]5[/dropcap]

Wees zelf ook sociaal en ga regelmatig op onderzoek uit wat er zoal op je vakgebied op het internet staat. Laat ook geregeld een “like” achter. Leer ook van wat uw concurrentie doet.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]6[/dropcap]

Verdeel uw bijdrages mondjesmaat. Een goede bijdrage schrijven kost tijd en moeite. Zorg daarom voor kwaliteit en probeer niet elke dag minstens 5 artikelen te publiceren. Uw vrienden zullen hun “like” weer kunnen intrekken.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]7[/dropcap]

Reageer regelmatig op blogs van anderen in jouw vakgebied, maar doe dit wel inhoudelijk. U zult extra punten bij Google krijgen en u genereert traffic naar uw site omdat u uw site er meestal bij mag vermelden. Hoe beter uw reactie, hoe meer mensen u interesseert om op uw link te klikken.

Find us on facebook sample[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]8[/dropcap]

Als het even kan, toon dan op uw site hoeveel mensen u “liken”. Het is ook mooi dat er een aantal avatars bij staan. Dit laat de buitenwereld zien dat uw site sociaal gewaardeerd wordt.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]9[/dropcap]

Zorg er voor dat nieuwe bijdragen op uw website ook verschijnen op de sociale netwerken. Het beste is dit om middels van plugins automatisch door uw content management systeem te laten uitvoeren. Pas wel op voor dubbele meldingen. Controleer altijd het resultaat.

[dropcap type=”circle” color=”#ffffff” background=”#444″]10[/dropcap]

Zorg voor extra bijdragen op uw sociale media. Dit kan van alles zijn, mits het raakvlak heeft met het interessegebied van uw lezers. Deze bijdragen staan dan niet op uw website. Het geeft de mogelijkheid voor uw lezers om er op te reageren. U bouwt hiermee een band op met uw lezers, omdat het iets over uzelf vertelt.

Johan van de Merwe

Johan van de Merwe is sinds 1985 werkzaam in de automatisering. In 2007 heeft hij Enovision GmbH opgestart, welke is gespecialiseerd in internet toepassingen, presentatie en coaching. Voor Websprinter is hij werkzaam als internet coach voor het MKB.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.