Aangenaam bloggen via iPad en PC

Bloggen is hot. In dit artikel wil ik wat software belichten die ik gebruik voor het schrijven van artikelen voor deze website. Als men veel blogt, is het niet erg praktisch om dit direct in de backend van het CMS te doen. Het is dan nogal omslachtig om afbeeldingen of videos in te voegen. Je wil tijdens het schrijven je eigenlijk niet bezighouden met HTML of CSS. Dit artikel heb ik geschreven op mijn iPad. Meestal schrijf ik mijn artikelen op mijn PC (mijn Apple Macbook Pro heb ik aan de wilgen gehangen).

Microsoft Windows Live Writer (PC)

Voor de PC blogger is dit must-have software. Het is gratis te downloaden en na installatie beschikt men over een desktop toepassing, die bijna het gemak kent van Microsoft Word. Er zijn natuurlijk altijd nog dingen die te wensen over blijven, maar het schrijven van artikelen is verworden tot een aangenaam tijdsverdrijf. Het meest prettige aan Live Writer is dat het invoegen van afbeeldingen en videotjes werkelijk kinderwerk is geworden.

Blogsy (iPad)

Dit is een iPad app die niet gratis is, maar de 3,99€ meer dan waard is. Met deze software is het schrijven van artikelen nagenoeg even aangenaam als met Live Writer. Het invoegen van afbeeldingen en videos is zeer eenvoudig (maar nog niet helemaal perfect) en het programma heeft tevens mogelijkheden om direct inhoud van webpagina’s, Flickr, Google en je eigen WordPress media library in te voegen. Voor elke blogger die ook via de iPad intensief wil schrijven is dit programma een must.

Logitech extern toetsenbord (iPad en Samsung Galaxy 10.1)

Gives you options

Om het bloggen via het tablet nog aangenamer te maken heb ik een extern toetsenbord aangeschaft. Er bestaan meerdere externe toetsenborden maar ik heb de Logitech Tablet Keyboard for iPad aangeschaft. Dit is een goede investering. Met een prijs van 59,95€ is het niet echt goedkoop, maar de kwaliteit is fantastisch en ook met 10 vingers is het aangenaam tikken. Wat is vooral aangenaam aan dit keyboard is de standaard waar de iPad wordt opgezet. Deze is los van het toetsenbord zelf. Dit maakt het weer aangenaam om het tablet op die afstand te plaatsen die het meest aangenaam is. De versie voor iPad 2.0 heeft dit voordeel niet. Daar is de iPad en het toetsenbord 1 geheel.

Johan van de Merwe

Johan van de Merwe is sinds 1985 werkzaam in de automatisering. In 2007 heeft hij Enovision GmbH opgestart, welke is gespecialiseerd in internet toepassingen, presentatie en coaching. Voor Websprinter is hij werkzaam als internet coach voor het MKB.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.