Enovision Movieworld Ext JS web toepassing

Websprinter is onderdeel van Enovision GmbH uit Duitsland. Nu hebben zij sinds april 2012 een gratis toegankelijke web toepassing, Enovision Movieworld online. Dit om de uitgebreide mogelijkheden van Sencha Ext JS te tonen. Enovision ontwikkelt web toepassingen met Sencha Ext JS en het PHP backend framework CodeIgniter van Ellislab. Dit is voor een leek misschien totaal niet interessant, maar het spelen met Movieworld is dat misschien wel.

SH_014106 1

Sencha Ext JS, frontend voor browser toepassingen

Sencha is een Amerikaanse leverancier van frameworks en toepassingen voor het ontwikkelen van web toepassingen. Al sinds een aantal jaren is zij marktleider als het gaat om het leveren van kwalitatieve hoogwaardige software. Een programma ontwikkelt in bijvoorbeeld Ext JS heeft echt het gevoel dat je met een Windows-achtige desktop toepassing werkt.

sencha

CodeIgniter, robuust en lichtvoetig PHP framework

Sinds een aantal jaren maken wij gebruik van het PHP framework CodeIgniter. Dit is een robuust maar ook lichtvoetig framework, welke het mogelijk maakt om stabiele backend software te ontwikkelen in PHP.

Ellislab CodeIgniter

Enovision Movieworld

Zoals gezegd Enovision Movieworld is vrij toegankelijk vanuit je browser: link.

De toepassing is echt ontwikkeld voor het bekijken met een redelijk groot scherm. Op een tablet zal het programma zich wel laten openen, maar dan ontgaat wel een groot deel van het gebruiksplezier. Er hoeft niets te worden geïnstalleerd, alles draait gewoon in je eigen browser.

Het programma is Engelstalig maar dat moet eigenlijk geen probleem zijn, omdat het meeste zich vanzelf wijst via het klikken met de muis. De credits voor de informatie op deze site gaan naar TMDB de open movie database. Middels het programma kan ook direct naar pagina’s op de IMDB website worden geklikt.

Onderstaand filmpje laat nog even zien (met Nederlands commentaar van ondergetekende) hoe het programma precies werkt. Vooral de “Who worked with who” functie is uniek voor het snel kunnen vinden van welke acteurs of actrices met elkaar in één film hebben gespeeld.

[youtube id=”koz-74oueA4″ align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” maxwidth=”640″ grow=”no”]

Links

www.sencha.com
www.codeigniter.com
www.enovision.net

Johan van de Merwe

Johan van de Merwe is sinds 1985 werkzaam in de automatisering. In 2007 heeft hij Enovision GmbH opgestart, welke is gespecialiseerd in internet toepassingen, presentatie en coaching. Voor Websprinter is hij werkzaam als internet coach voor het MKB.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.