Verwijder USB historie in Windows

WP_20160524_23_33_51_Pro
Het komt voor dat bij het aansluiten van een externe harde schijf de laptop deze niet automatisch herkend. En vaak gebeurd dat dan wel indien deze in de USB poort er naast wordt geplugd. Er bestaat een handig gratis software om dit op te lossen.

USBee, weg ermee

Telkens als een USB apparaat wordt verbonden met de PC of laptop registreert Windows dit in haar register. En dit levert na verloop van tijd nogal een lange lijst op. Menig apparaat heeft slechts 1 maal contact gemaakt met uw laptop (de USB stick van de buurman met de foto’s van André Rieu bijvoorbeeld). Het systeem werkt meestal via plug-en-play. Dan wordt bij het inpluggen het apparaat door Windows geïdentificeerd, geïnstalleerd (drivers) en geregistreerd.

USB Deview

nirsoft

Het programmaatje wat we nu gaan belichten heet USB Deview en is van Nirsoft.  Deze laat keurig alle USB registraties zien binnen Windows. Om te kunnen wijzigen in de configuratie moet je het programmaatje wel als administrator starten middels het gebruik van “uitvoeren als…” via de rechtermuis op het ikoontje.

SH_015035

Alle informatie kan nu worden verkregen over alle USB apparaten die ooit zijn geregistreerd. Middels de rechter muisknop op een apparaat krijg het volgende keuze menu met vele mogelijkheden:

USB Deview

Zoals u ziet, kan een van nagenoeg elk USB apparaat de installatie ook ongedaan gemaakt worden (uninstall selected devices). Dit is ook mogelijk met Windows configuratie beheer, maar hier kan men alles tegelijk selecteren en dé-installeren.

Vervolgens start je de PC opnieuw op (en dit maal terecht), waarna alle USB apparaten die actueel aan de PC of laptop zijn aangesloten weer automatisch door Windows worden herkend.Het gevolg is dan dat het lijstje met “historische” apparaten is verdwenen. Maar hier blijft gelden: “weet wat je doet”.

Links en download

Johan van de Merwe

Johan van de Merwe is sinds 1985 werkzaam in de automatisering. In 2007 heeft hij Enovision GmbH opgestart, welke is gespecialiseerd in internet toepassingen, presentatie en coaching. Voor Websprinter is hij werkzaam als internet coach voor het MKB.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.