Livelifegorgeous.nl

Deze maand hebben wij tot website van de maand gekozen www.livelifegorgeous.nl. Een voor haar doelgroep erg leuke site met veel informatie over uiterlijke verzorging en mode.

Livelifegorgeous

Thema

LiveLifeGorgeous is een ‘beautyblog’. Op LiveLifeGorgeous schrijven, vertellen Martine en Willemijn alles over wat met beauty te maken heeft. Zo vind je dagelijks de laatste nieuwtjes, reviews van producten, video’s waarin iets uit wordt gelegd of laten zien, nieuwe trends op beautygebied en informatie over uiteenlopende, interessante beauty gerelateerde onderwerpen.

Volgens de informatie op de website, wordt de site maandelijks door zo’n 195.000 mensen bezocht en worden 350.000 pagina’s bekeken. Dat verbaast ons niks, omdat de site ook heel veel informatie herbergt.

Stijl

De site heeft een frisse uitstraling en de stijl heeft ondanks de grote hoeveelheid informatie toch heel veel “ruimte”. Dit maakt de site aangenaam om te lezen. Zaken zijn makkelijk te vinden en de menu structuur is eenvoudig en helder.

Inhoud

De inhoud is de echte publiekstrekker. De artikelen sluiten perfect aan op het, naar ik aanneem, meest vrouwelijke publiek vanaf 14 jaar (afgaande op het enthousiasme van mijn dochters). De artikelen zijn leuk geschreven en geven de lezer het gevoel dat het ook heel persoonlijk tot hem of haar wordt gebracht.

Video

Wat de site helemaal een mooi karakter geeft is het veelvuldige gebruik van video. Deze wordt in hoge kwaliteit aangeboden en is ook op een iPad te bekijken (dus geen Flash). De presentatie van de videootjes is ook goed afgestemd op het publiek. Veel “meekijken hoe ik het doe” filmpjes waar de kijker in goede kwaliteit de kunst kan afkijken. Daarbij helpt het zeker dat de dames er ook zelf goed uitzien.

Images

Het gebruikte foto materiaal is van hoge kwaliteit en er wordt veel gebruik gemaakt van grote foto’s, wat het leesgenot nog eens extra vergroot.

Advertenties

De hoeveelheid advertenties op de site in de juiste verhouding tot de inhoud. Geen schreeuwerige pagina’s met storende reclame uitingen.

Algemeen oordeel

Gewoon een 5 sterren site, waar menig ontwerper jaloers op zal zijn. De dames mogen met recht trots zijn op deze prachtige presentatie.

Link naar website livelifegorgeous

Johan van de Merwe

Johan van de Merwe is sinds 1985 werkzaam in de automatisering. In 2007 heeft hij Enovision GmbH opgestart, welke is gespecialiseerd in internet toepassingen, presentatie en coaching. Voor Websprinter is hij werkzaam als internet coach voor het MKB.

You may also like...

1 reactie

  1. Martiniii schreef:

    Hallo Johan,

    Ik zag via via dit stuk over LiveLifeGorgeous. Wat ontzettend leuk om te lezen en natuurlijk heel vleiend voor Willemijn en mij! Heel erg bedankt voor alle lovende woorden!

    Vriendelijke groet,

    Martine (LiveLifeGorgeous.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.